–>

Три пожари на отворен простор во последното деноноќие, соопшти ЦУК

Три-пожари-на-отворен-простор-во-последното-деноноќие-соопшти-ЦУК.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо текот на деноноќието, до утрово, противпожарните тимови интервенирале вкупно на шест пожари на отворен простор и сите ги изгаснале, според извештаите од надлежните институции од Системот за управување со кризи (СУК)добиени во Секторот за операции и координација (СОК) во Центарот за управување со кризи (ЦУК).

Регионалниот ЦУК Скопје, известува дека пожарникарите од Бригадата за противпожарна заштита (БППЗ) на Град Скопје, во текот на изминатото деноноќие имале интервенција за гаснење на пожари на отворено од 19:20 до 21:05 часот. Конкретно, како што велат од таму, со три пожарникари и едно противпожарно (ПП) возило гаснеле запалени отпадоци на површина од околу 500 м2 во населбата „Шуто Оризари“, во истоимената Општина Шуто Оризари и имале и уште една помала интервенција во тој предел.

Регионалниот ЦУК Охрид, известува дека пожарникарите од Територијалната противпожарна (ТППЕ) Струга, од 06:56 до 10:30 часот, со шест пожарникари и три ПП возила, гаснеле запалено складирано сено на влезот во с.Мислешево.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK