Тошковски од Струмица: Управните служби ќе издаваат лични документи и во сабота

3.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерот за внатрешни работи Панче Тошковски денеска беше во посета на струмичкиот крај каде оствари работни посети на Секторот за внатрешни работи Струмица, Отсекот за управни работи Струмица и канцеларијата за управни работи во Ново Село. Министерот Тошковски од страна на раководството на СВР Струмица беше брифиран дека генерално безбедносната состојба на подрачјето кое го покриваат е стабилна и не се забележува позначајно зголемување на бројот на извршени кривични дела, а во тој поглед имаат солиден процент на реализација. Како проблем на чие решавање треба да се работи што поскоро беше истакната слабата кадровска пополнетост, односно недостиг на човечки ресурси за работа.

„Во делот на управните служби би сакал да потенцирам дека во интерес на струмичани, повторно ќе започне процес на издавање на лични документи и во сабота (од наредната), а работиме на тоа да се издаваат лични документи и во текот на работната недела после 16 часот, со цел луѓето после завршување на работните обврски да можат да си ги подигнат готовите документи“, нагласи министерот Тошковски.

Што се однесува до канцеларијата за управни работи во Ново Село и покрај опструкциите на Владата со поништувањето на наредбата на колешката која доброволно прифати да помогне во овој дел, како што потенцираше Тошковски, со почетокот на континуираното функционирање на базната станица, истата опслужува граѓани од поширокото подрачје на Струмица и бројот на фотографирања на оваа територија се зголеми за 32%.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK