–>

Спречен шверц на 50 штеки цигари купени во фри-шоп на Богородица

Спречен-шверц-на-50-штеки-цигари-купени-во-фри-шоп-на.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСпречен шверц на 50 штеки цигари што грчки државјанин ги купил на фри-шоп и без да ги пријави сакал да ги внесе во РС Македонија преку граничниот премин Богородица. Вкупната вредност на штеките цигари изнесува 85.900 денари при што вкупните царински давачки коишто лицето сакало да ги избегне изнесуваат 60.900 денари, извести Царинската управа.

Царинските службеници штеките цигари ги открија во фабричките шуплини зад тапацирот на задните врати од возилото со кое патувал грчкиот државјанин, додаваат од Царинската управа.

Штеките со вкупно 10.000 цигари се одземени, а против лицето е поднесена прекршочна пријава.

Царинска управа во рамки на своите надлежности спроведува активности за заштита на финансиските интереси на државата и сузбивање на нелегалната трговија.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK