Собранието ќе ја одржи петтата седница

sobranie4.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСобрание на Република Северна Македонија ќе ја одржи петтата седница.

На дневен ред на оваа седница се две точки – Предлог одлуката за утврдување на составот на Буџетскиот совет на Собранието на Република Северна Македонија и Предлог на одлуката за избор на претседател, членови и заменици – членови на Советот на Собранискиот канал.

За претседател на Буџетскиот совет на Собранието на Република Северна Македонија се предлага Антонијо Милошоски, потпретседател на Собранието, а за заменик-претседател Сања Лукаревска, претседател на Комисијата за финансирање и буџет. Членови на Буџетскиот совет се предлагаат пратениците – Бојан Стојаноски, Ели Панова, Игор Здравковски, Лидија Петковска, Халил Снопче, Фатмир Битиќи, Ељми Азири, Илир Хасани и Борислав Крмов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK