–>

Стефковски: Исполнето уште едно ветување, учениците добија бесплатни униформи

Стефковски-Исполнето-уште-едно-ветување-учениците-добија-бесплатни-униформи.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKГрадоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски, денес ги подели бесплатните униформи на учениците од Основното училиште „Наум Наумовски Борче“ во Маџари.

За настанот, градоначалникот Стефковски информираше и на својата официјална страна на фејсбук.

„Ова е за прв пат, општина Гази Баба да обезбедува бесплатни ученички униформи за сите 6800 ученици. Со реализацијата на овој проект обезбедуваме социјална еднаквост и на еден начин ги надминуваме економските и класните разлики кои можеби постојат помеѓу семејствата и овозможуваме тоа да нема никакво влијание врз учениците. Приоритетна активност на учениците останува да биде зголемување на знаењето“, кажа градоначалникот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK