–>

Пуштен во употреба паркот „23 Октомври“ во Аеродром

Пуштен-во-употреба-паркот-„23-Октомври-во-Аеродром.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во насока на обезбедување на нови содржини во Аеродром, заврши реализацијата на уште еден проект. Со садење зелени садници, градоначалникот на Општина Аеродром, Тимчо Муцунски и претседателот на советот Дејан Митески, официјално го пуштија во употреба новиот парк „23 Октомври“ лоциран во Стар Аеродром.

Благодарение на заложбите на Општина Аеродром и поддршката од општествено-одговорна компанија, аеродромци добија уште една зелена површина на простор од 2300 квадратни метри, целосно партерно уредена, со ново осветлување, со постоечко и ново зеленило, како и современи реквизи и урбана опрема за забава и рекреација, велат од општина Аеродром.

Градоначалникот Тимчо Муцунски за почетокот на есента најави реализација на нови инвестиции на неколку локации во Аеродром, притоа се заблагодари за поддршката и соработката на сите кои беа вклучени во реализацијата на овој проект.

„Се радувам и се гордеам со ваквите проекти затоа што со нив создаваме урбани површини што ќе траат долго и ќе бидат полни со живот. Активностите за позелен и поубав Аеродром не застануваат тука, а почетокот на есента ќе го одбележиме со уште неколку зелени и спортски катчиња на неколку локации низ општината“, истакна Муцунски во својата фејсбук објава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK