СДСМ: Компанија која веќе работи 16 години во Македонија за Мицкоски е нова инвестиција

1699431169_СДСМ-Поминаа-2-години-ДПМНЕ-ја-има-најнеспособната-локална-власт.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKХристијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат бесрамно да ја манипулираат јавноста со наводни нови инвестиции, но овој пат со потег кој е целосно потценување на интелегенција на граѓаните, велат од СДСМ.

„Наводно новата инвестиција на Мицкоски е компанија која 16 години веќе работи во Македонија. Станува збор за барање на компанијата Вабтек за проширување на операциите во државата. За ова нивно барање се водеше постапка одамна во рамки на институциите кај нас при што заради негативно мислење на Комисијата за заштита на конкуренција тоа не се реализираше. Во рамки на овој процес имаше и судска постапка“, посочија од СДСМ.

Според нив ВМРО-ДПМНЕ изгледа смешно и наивно со своите промоции.

„Во отсуство на реална и сериозна дипломатска агенда на Самитот на НАТО, Мицкоски ја замајува јавноста со лажни ПР промоции. И кога веќе е решен да манипулира, го повикуваме исто така да ги објави условите под кои ќе го проширува производството компанијата Вабтек и што точно е договорено со компанијата“, додаваат од СДСМ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK