Во Општина Ѓорче Петров се отвора нов центар за поддршка на учењето на деца со попреченост

Foto-1-2.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа мое големо задоволство, остварив средба со директорката на ОУРЦ ,,Златан Сремец” Марија Делетиќ и одговорниот координатор за образовни асистенти Маја Трајчова, со кои имавме навистина исцрпна дискусија во однос на потребите за поддршка на учениците со попреченост од општинските основни училишта на територија на општина Ѓорче Петров, истакна Стојкоски.

На средбата беше договорено од наредната учебна 2024-25 година во заедничка соработка да отпочне со работа Центар за поддршка на учењето на учениците со попреченост кој што ќе биде лоциран во ООУ “Димитар Поп Георгиев Беровски”, додава Стојкоски.

Центарот за поддршка ќе ги користи материјалните и човечките ресурси од ресурсниот центар и ќе дава соодветна стручна поддршка на учениците со попреченост, на наставниот кадар, стручните соработници, родителите, односно старателите и инклузивниот тим во основните училишта на подрачјето на општината.

Општина Ѓорче Петров има слух за проблемите на оваа категорија на граѓани и со задоволство ќе направиме се што е во наша моќ, да бидеме од голема помош во процесот на социјализација на овие дечиња, заврши Стојкоски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK