Општина Ѓорче Петров доби две нови фудбалски игралишта

IMG_2027.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОпштина Ѓорче Петров за краток период заврши со реализација на два значајни спортски проекти од кои придобивки ќе имаат сите жители на општината.

Задниот дел од дворот на ООУ „Димитар Поп Георгиев Беровски“ доби сосема нов спортско-урбан лик со изградба на новото фудбалско игралиште со подлога од вештачка трева и со димензии 20х30м. Игралиштето ги исполнува сите услови за рекреација и одржување на школската настава по физичко образование.

Завршено е и мини-фудбалското игралиште кај стадионот во Ѓорче Петров на кое најмногу ми се радуваат најмладите жители. Граѓаните од овој дел на Ѓорче Петров имаа навистина голема потреба од вакви игралишта, бидејќи населбата изобилува со млади.

„Општината и во следниот период ќе продолжи со инвестирање во спортска инфраструктура“, велат од Општината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK