Општина Центар организира хуманитарен настан за лекување на Кара Селовска

WhatsApp-Image-2024-04-17-at-13.05.19_94634f07-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОпштина Центар во сабота во Парк на Франкофонија организира музички хепенинг за собирање средства за лекување на Кара Селовска. Настанот е во организација на сите осум основни училишта и со поддршка на Општина Центар.

Кара има 12 години и е ученичка во ООУ „Јохан Хајнрих Песталоци“ во Општина Центар. Поради сериозни компликации во моментов е хоспитализирана на клиниката во Барселона, Шпанија поради дијагностицирање на нејзината болест.

Ова е втора акција која Општина Центар ја организира за собирање средства за лекување. Претходно пензионерите од Центар организираа аукција на слики преку која собираа донации за Кара.

За иста цел Општина Центар ве кани во сабота во Парк на Франкофонија со цел сите ние да и помогнеме на Кара успешно да го заврши лекувањето.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK