–>

Новиот поткаст „Што го врти светот?“ со Јована почнува денеска во 20 часот

Новиот-поткаст-„Што-го-врти-светот-со-Јована-почнува-денеска.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОд денеска ќе биде објавен новиот поткаст „Што го врти светот?“, во кој соговорници ќе бидат успешни луѓе од Македонија од различни области. Уредничка и водителка ќе биде Јована Аврамовска Николовска, а прв гостин е Дарко Велков, креатор на еден од првите дигитални бизниси кај нас – vrabotuvanje.com.mk. Приказната на Дарко почнува како млад човек кој работи од се по нешто. Со цел да и помогне на својата фамилија во 2003 ја создава платформата за вработување која денеска порасна во сериозен бизнис. Дарко зборува и за тоа кои работни места се добро платени кај нас во моментов, но и кои ќе бидат работните места на иднината. Во поткастот се отвора и темата на Вештачка интелигенција и како истата влијае и ќе влијае на работните позиции и дали некои професии ќе исчезнат во следните години.

Доколку сакате први да ги видите најновите епизоди од „Што го врти светот“ следете го поткастот на:

ЈуТјуб: https://www.youtube.com/@stogovrtisvetot

Инстаграм: https://www.instagram.com/stogovrtisvetot/

Спотифај: https://podcasters.spotify.com/pod/show/sto-go-vrti-svetot

Поткастот е поткрепен од податоци на Здружението за истражувања и анализи ЗМАИ. Оваа епизода е поддржана од активноста на УСАИД за млади кои активно создаваат можности и продуцирана од Клип Медиа Груп.

Во следните епизоди од поткастот, успешни македонски претприемачи, еколози, режисери ќе свртат муабет со Јована. Тие откриваат како да се успее на македонскиот и светскиот пазар. Целта на овој поткаст е да ги поттикне гледачите да размислуваат креативно и прептриемнички, во насока на создавање на вредност за себе и општеството.

ПР

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK