–>

Нивоата на Охридското и Преспанското Езеро за еден сантиметар пониски од вчера

20230814103415_big_730x400_64
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Нивоата на Охридското и Преспанското Езеро се за еден сантиметар пониски од вчера, покажуваат денешните хидрометеоролошки мерења, додека нивото на Дојранското Езеро е без промени.





Според УХМР, Охридското Езеро е нешто над августовскиот просек, а Преспанското и Дојранското се со подпросечни вредности за август.  Кај водостоите на реките денеска нема поголеми отстапувања во однос на вчерашниот ден.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK