–>

Меџити: После 20 години комплетно реновирани одделите за гинекологија и неонатологија во тетовската болница

Меџити-После-20-години-комплетно-реновирани-одделите-за-гинекологија-и.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерот за здравство, Фатмир Меџити вчера ја посети Клиничката болница во Тетово, каде се комплетно реновирани и опремени двата оддели за гинекологија и неонатологија, а комплетно е реновирана и опремена и една амбуланта.

– Ова се значајни инвестиции со кои на пациентите им овозможуваме услови кои наликуваат на големите медицински центри низ Европа. После 20 години Клиничката болница во Тетово ги прима пациентите во реновирани простории, опремени со сите потребни санитетски и други придружни простории за соодветно сместување и болнички престој на пациентите, изјави министерот Меџити во рамки на посетата.

Воедно, министерот истакна дека главен фокус на Министерството е грижата за пациентите, односно унапредување на условите во јавните здравствени установи, обнова на болничката инфраструктура, како и обезбедување најсовремена опрема.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK