Левица: Јавните претпријатија во Град Скопје пред колапс, ДПМНЕ повторно не ги гласаше програмите

levica.png
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВеќе 6 месеца ДПМНЕ во Советот на Град Скопје не ги гласа Програмите за работа на јавните претпријатија под надлежност на Градот. Jавните претпријатија без овие програми не можат ништо да работат! Се поставува прашањето зошто и кому му оди во прилог инаетот што советничката група на ДПМНЕ во Град Скопје го води со актуелниот градоначалник, Арсовска, се вели во соопштението на Левица.

„Градоначалникот како извршен орган не може и не смее да презема дејствија без одлука на Советот, а откако ДПМНЕ „се скара” со сопствениот кандидат за градоначалник, не дозволува во Советот на Град Скопје да биде донесена било каква одлука во корист на граѓаните, освен БУЏЕТОТ на Градот и одлуките за платен паркинг во трговските центри во Скопје. Веќе две години Град Скопје е заложник на меѓусебната ,,војна” на ДПМНЕ и Арсовска, а резултатот е очигледен – хаос и колапс на градот во секоја сфера. Иако ДПМНЕ има мнозинство во управните одбори на јавните претпријатија во Скопје, тоа не ги спречува истите одлуки кои нивните членови ги гласаат во управните одбори, советниците на ДПМНЕ да не ги гласаат во Советот на Градот Скопје“, велат од партијата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK