Јакимовски: Како претседател ќе се залагам за силен развој на туризмот во Македонија

stevco-jakimovski-kampanja-5.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKКандидатот за претседател на Република Македонија, Стевчо Јакимовски, денеска оствари средба со граѓани на Охрид.

На средбата Јакимовски ги претстави седумнаесетте точки од предизборната програма за претстојните претседателски избори.

Дополнително Јакимовски нагласи дека охридско-струшкиот регион, кој е познат по туризмот, мора да добие сеопфатна поддршка од институциите и од Претседателот на државата за развој на туризмот, особено на високиот туризам и искористување на сите потенцијали кои ги имаат и овој регион, но и целата држава.

Како што истакна Јакимовски, треба да го направиме автопатот од Свети Стефан до Свети Наум, треба да видиме како можеме да се поврземе со Ресен, треба да направиме тунел под Галичина, треба да направиме мастер-план за Галичица, значи летото да го поврземе со зимата. Тоа сe мастер-плановите коишто треба да ги предлага и да ги иницира еден претседател на држава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK