Јакимовски: ДПМНЕ би направиле коалиција и со црниот ѓавол за да се доберат до буџетот на државата

stevco-jakimovski-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНајостро реагирам на изјавите на господинот Бујар Османи, кој практично свој леб јаде, туѓо гајле бере и најостро реагирам на неговата
жирафа политика. Жирафата млекото го дава кај комшијата, а јаде кај вас. Тој цело време збори за Косово, за Косоварите, но никако да каже нешто за подобрување на животот на граѓанитена Република Македонија, вели претседателскиот кандидат Стевчо Јакимовски од Гевгелија.

„Ни кажува дека ако Косово некаде не учествувало на некој состанок, дека тој како претседател на држава ќе одбиел д аучествува, сега ни кажува дека мора да гласаме за влез на Косово во Советот на Европа. Овие негови ставови се еднонасочни, не водејќи сметка дека во оваа држава има и други граѓани, има и Македонци, Срби, власи, Турци итн. и не водејќи сметка дека ние имаме и друг сосед, тоа се вика Србија, голем сосед со којшто имаме добри односи и цело време настојува да ги влоши тие наши односи. Јас јавно прашувам: Што треба Република Македонија повеќе да стори за Косово? Дали го дадовме нашето небо за да биде бомбардирана СР Југославија во 1999 одина? ДА! Дали дадовме база во Куманово, Петровец и во Катланово за да се стационираат НАТО-војници за евентуална интервенција врз СР Југославија? ДА!“, прашува Јакимовски.

Прашува и дали сме примивме 300.000 бегалци од Косово?

„ДА! Дали ја признавме Косово како суверена држава? ДА! Дали ја демаркиравме границата? ДА! Дали гласавме во сите институции кајшто требаше да влезе Косово? И Косово како ни врати 2001 година? И уште една работа, како ни враќа сега Албин Курти со мешање во внатрешната политика на Република Македонија? Јас не се чудам толку на ставовите на господинот Бујар Османи, колку што се чудам на ставовите на претседателските кандидати „Доналд Реган„, Пендаровски, коишто ќутат како да се неми и за Пендаровски и Ковачевски не ме изненадува бидејќи нели ги обвинуваме дека они се му дале на ДУИ, ама колку што знам ВМРО-ДПМНЕ се сили дека тие се тие кога ќе дојдат на власт, дека ќе го скротат ДУИ, а гледате како ќутат. А зошто? Само гледаат како да седнат во владиното столче и потоа да се доберат до Буџетот на Република Македонија, а би направиле коалиција со црниот ѓавол“, посочува Јакимовски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK