–>

„Извештајот на ЕК потврди: ДПМНЕ и Мицкоски се главни кочничари“, вели СДСМ

„Извештајот-на-ЕК-потврди-ДПМНЕ-и-Мицкоски-се-главни-кочничари.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK„Извештајот на Европската комисија потврди: ДПМНЕ и Мицкоски се главни кочничари на европскиот пат и на реформите на земјата“, велат од СДСМ.

„Во извештајот стои поразителната констатација дека главната опозициска партија ДПМНЕ активно ја блокираше парламентарната работа, што беше значајна пречка за напредок.

Но, и покрај опструкциите на опозицијата, државата продолжува да ги исполнува условите за продолжување на преговорите за членство.

Блокадите и опструкциите на ДПМНЕ и Мицкоски во македонското Собрание треба да бидат поразени заради сите граѓани и заради иднината на земјата“, соопшти СДСМ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK