Фирма од Чаир монтира небезбедно панорамско тркало во Карпош, обвини Град Скопје

Skopje.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKГрад Скопје информира дека правното лице Дизниленд реквизити, фирма од Чаир регистрирана пред само еден месец, без соодветни документи и дозволи, без потребна документација која гарантира безбедност, монтира панорамско тркало и останати реквизити во Карпош пред Борис Трајковски.

„Град Скопје, во рамки на своите надлежности изврши надзор, превзема мерки и го казни правното лице, но тој сепак насилно продожува да работи. Ги повикуваме надлежните институции и апелирам да постапат во најкус можен рок, бидејќи се доведува во прашање безбедноста на децата и на сите останати посетители поради практицирањето на ваквото самоволие“, велат од таму.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK