Алијанса за Албанците: Речникот на Вучиќ и понатаму ќе биде дел од вокабуларот на Мицкоски

mickoski-1-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK„Амбасадорите на нашите пријателски земји и стратешките партнери насочуваат како треба да дојдеме до полноправно членство на Северна Македонија во ЕУ. Северна Македонија не е на друга планета, туку географски, културен, социјален и политички дел на Западот“, велат од Алијанса за Албанците.

„Жал ни е што ВМРО се враќа и со кадри и со политики во времето на Груевски. Од друга страна, драго ни е што ова вистинско и нереформирано лице на ВМРО ќе ги сензибилизира сите оние фактори кои речиси заборавија од каде доаѓаат овие луѓе.

Речникот на Вучиќ и понатаму ќе биде дел од вокабуларот на Христијан Мицкоски. Заробувањето и дисциплинирањето на судството од страна на ВМРО е стара опсесија и најостро го осудуваме секој таков обид“, се вели во соопштението на Алијанса за Албанците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK