55,10 проценти била излезноста, на половина час пред затворањето на гласачките места соопшти ДИК

ДИК-со-повик-до-граѓаните-да-ги-проверат-своите-податоци.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОд вкупно запишани 4.514 гласачи на седумте избирачките места на кои се прегласува за Парламентарните избори, до 18.30 чaсот гласале 2.487, односно 55,10 отсто, соопшти Државната изборна комисија

Во ИМ 2101 во Желино гласале 546 гласачи односно 54,98%.

Во ИМ 1194 во Крушево, гласале 325 гласачи односно 69,30%.

Во ИМ 1202 во Крушево, гласале 99 гласачи односно 33,22%.

Во ИМ 1272 во Охрид, гласале 356 гласачи односно 50,07%.

Во ИМ 1470 во Долнени, гласале 365гласачи односно 55,47%.

Во ИМ 1470/1 во Долнени, гласале 324 гласачи односно 51,27%.

Во ИМ 1844 во Струга, гласале 472 гласачи односно 62,68%.

Во споредба со гласањето на 8 мај 2024, до 18:30 часот, на ова прегласување била забележана зголемена излезеност за 1,08% на овие избирачки места.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK