Влатко Стефановски слави 50 години кариера

vlatko-stefanovski-800x531.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВлатко Стефановски, композитор, текстописец, пејач, автор на применета музика за филмови и театарски претстави, годинава прославува јубилеј – 50 години успешна кариера.

Во сабота на 6 јули ќе има целовечерен концерт во Ниш, во недела првпат ќе настапи во Белград како дуо со Васил Хаџиманов, во Ботаничката градина на фестивалот „Џез во градината“, а на 16 декември во новореновираниот Сава Центар.

Влатко е роден во типично театарско семејство. Неговите родители, како уметници, често патувале, па така набрзо Стефановски се преселил во Скопје, во населбата Тафталиџе. Влатко Стефановски живее со своето семејство (која ја сочинуваат сопруга Гордана, ќерката Ана и синот Јан) во Скопје. Во рамките на неговиот дом, Стефановски го сместил неговото тонско студио „Езотерија“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK