На новата листа на најубави плажи во Европа, дури четири се хрватски, само една е грчка

Screenshot-2024-04-17-102835.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKАко ги барате најдобрите плажи во Европа, некои се всушност многу блиску, во нашето соседство.

Дури четири хрватски плажи се најдоа на листата на најубави во Европа составена од Book Retreats, популарна онлајн платформа за барање специјализирано сместување, пренесува Punkufer.hr.

„Во нашата анализа за најдобрите европски плажи за 2024 година, Шпанија се покажа како главна европска дестинација за уживање во сонцето, морето и прекрасниот брег. Италија и Португалија не заостануваат, а не треба да се занемари ниту Хрватска со четирите идилични плажи“, пишува Book Retreats.

Најдобрите европски плажи во 2024 година

1. Ла Конча, Шпанија

2. Праја да Фалесија, Португалија

3. Плажа Пасјача, Хрватска

4. Лас Кантерас, Шпанија

5. Лама Монахиле, Италија

6. Кала Конт, Шпанија

7. Туереда, Италија

8. Галебове стијене, Хрватска

9. Плажа Мала Радуча, Хрватска

10. Марина, Португалија

11. Сан Хуан Плаја, Шпанија

12. Спјаџа деи Конили, Италија

13. Кала Саладета, Шпанија

14. Плаја де Монсул, Шпанија

15. Понта да Калхета, Португалија

16. Сејтан Лиманија, Грција

17. Праја да Армона, Португалија

18. Опрна, Хрватска

19. Спјаџа ди Мари Пинта, Италија

20. Праја до Гаражао, Португалија

21. Варнемунде Штранд, Германија

22. Примера Плаја дел Сардинеро, Шпанија

23. Тера Естреита, Португалија

24. Порто Џунко, Италија

25. Кала Капрерија, Италија

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK