Изложба на слики, цртежи и принтови од Суире Магали Симоне и Сергеј Јордановски во КИЦ

thumbnail_Plakat-creart-UMETNIK-VO-PRESTOJ.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKКултурно-информативниот центар – Скопје најавува отворање на изложбата на слики, цртежи и принтови од Суире Магали Симоне (Франција) и Сергеј Јордановски (Македонија).

Изложбата на ликовните уметници Суире Магали Симоне од Франција и Сергеј Јордановски од Македонија е во рамките на меѓународниот уметнички проект на вмрежени градови од Европа „КРЕАРТ – Уметник во престој“ подржана од градот Скопје како еден од градовите учесници.

На изложбата авторите ќе се претстават со 20 дела создадени во просториите на уметничкото атеље на ЈУ КИЦ Скопје.

ЈУ КИЦ Скопје веќе петта година го организира овој меѓународен проект во кој до сега учествуваа уметници од Хрватска, Италија, Латвија и Македонија.

Изложбата ќе биде отворена до 10.07.2024 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK