–>

Фестивал на краток филм „Drim Short“ во Струга

struga_34543434
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

 Од денеска во Струга ќе се одржува седмото издание на фестивалот на краток филм „Drim Short“.

Фестивалската програма и оваа година ќе биде распределена во четири фестивалски денови, со филмови во натпреварувачки категории и тоа регионална, меѓународна, студентска и специјална програма „Соочување со минатото“.

Покрај натпреварувачките програми, фестивалот ќе содржи и ревијални, гостински и специјални филмски програми.

Дел од целиот фестивал повторно ќе биде и едукативната програма, пропратена со мастер класови, дискусии и работилница за краток филм како дел од регионалната мрежа на фестивали за краток филм Balkan Short Film Network.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK