–>

Народна банка: Годишен раст од 8,9% на вкупните депозити и од 5,8% на вкупната кредитна поддршка во септември

Народна-банка-Годишен-раст-од-89-на-вкупните-депозити-и.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKАнализирано на годишно ниво, вкупните депозити се зголемени за 8,9%, како резултат на зголемувањето на депозитите на двата сектора, со малку поголем придонес на секторот домаќинства, известува Народната банка.

Годишниот пораст на кредитите од 5,8% произлегува од повисокото кредитирање на двата сектора, при поизразен придонес на секторот домаќинства, велат од НБ.

Најновото соопштение за монетарните движења е достапно на линкот

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK