Министерот Дурмиши одржа средба со косовскиот амбасадор

thumbnail_449947940_1063515235211848_2262756623624084505_n.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерот за економија и труд, Бесар Дурмиши оствари средба со амбасадорот на Република Косово во нашата држава Флоријан Ќехаја

Амбасадорот упати честитка до новата Влада и до министерот Дурмиши за неговото преземање на фунцијата министер за економија и труд.

На средбата беа разменети мислења за можностите за продлабочување на билатералната и регионалната соработка.

Министерот Дурмиши изрази очекување дека позитивниот тренд во развојот на економските односи со Косово, како наш значаен трговски партнер, ќе продолжи и во иднина.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK