Димитриеска-Кочоска: Нѐ чека многу работа и уште повеќе проблеми, празен буџет, но ќе работиме

gordana-dimitrieska-kochoska.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЈа изразувам мојата благодарност за сета доверба, но и одговорност, кои ми ги укажаa претседателот Христијан Мицкоски, Извршниот Комитет и Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, предложувајќи ме за министер за финансии во идната Влада, објави потпретседателката на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Димитриеска Кочоска.

„Знам колку големи се очекувањата на сите граѓани на Македонија во овие тешки времиња, добро се сеќавам на сите разговори во изминатите години со секој еден граѓанин со кој се сретнав и знам на што се обврзав. Свесна сум за одговорноста која нѐ очекува по преземањето на функциите, но исто така знам дека со посветена работа секоја препрека ќе ја надминеме. Програмата по која ќе работи идната Влада на Република Македонија има голема задача, а таа е враќање на Македонија на народот. Нѐ чека многу работа и уште повеќе проблеми, празен буџет кој е лошо планиран и што уште не. Но, ќе работиме, тоа е единственото што го знаеме, затоа што секој од нас е посветен работник.“, изјави Димитриеска Кочоска.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK