Државниот хрватски инспекторат повлече KitKat чоколада од продажба

e8a57399-3364-498f-a335-d93a3581394f.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДржавниот хрватски инспекторат го повлече од пазарот производот Nestle KIT KAT Mini Waffle поради присуство на минерални масла, извести Хрватската агенција за земјоделство и храна, пренесе Индекс.хр.

Како што објаснуваат во соопштението, станува збор само за Nestle KIT KAT Mini 200 грама во кесичка (производ од вафли прелиен со млечно чоколадо), серија 40580734, со рок на употреба 01.2025 година.

Производител е Nestle Deutschland AG, Франкфурт, Германија, а производот е пласиран на пазарот од Nestle Adriatic d.o.o., Загреб, Хрватска.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK