Бугарија загуби 650 милиони евра бидејќи не беше целосно примена во Шенген зоната

hfg.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKБугарија годинава загуби речиси 650 милиони евра, бидејќи не беше целосно примена во Шенген зоната.

Како што пишува Еуроактив, вршителот на должноста министер за економија на Бугарија, Петко Николов, оценил дека оваа загуба може да се интензивира, што значи дека секое последователно одложување на целосниот прием во Шенген зоната ќе предизвика поголеми загуби и за бугарската и за европската економија.

Тој рече дека пристапувањето на Бугарија во копнените граници на Шенген ќе доведе до заштеда на јаглерод од транспортот во вредност од 3,75 милиони евра.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK