Барале 25.000 евра за да дадат информации за исчезнатото девојче: детали за апсењето на три лица во БиХ

devojche-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПрипадниците на полицијата привеле три лица, кои се осомничени дека преку ТикТок објавиле дека се поврзани со исчезнувањето на девојчето Данка Илиќ (2) во Србија.

„Федералната полициска управа, постапувајќи според актот на НЦБ Интерпол Белград, презеде мерки и дејствија од нејзина надлежност, што резултираше со лишување од слобода на три лица на територијата на Хаџиќ, Сараево“, беше потврдено и кои се сомничат дека имале сознанија за исчезнување на малолетно девојче од Србија.

Инспекторите на Одделот за компјутерски криминал на Федералната полициска управа, ги лоцирале по пат на ИП адреса лицата кои тврделе дека имаат информации за исчезнувањето на малолетно девојче, односно барале 25.000 евра за откривање информации.

„Малолетното девојче не е пронајдено на територијата на Хаџиќ, а кривичната истрага за лицата лишени од слобода е во тек“, изјави сојузниот инспектор Ервин Мушиновиќ.

Девојчето Данка Илиќ (2) во вторникот исчезна во Бањско поле кај Бор.

Оттогаш, потрагата по неа трае, а во Србија за прв пат е активиран системот амбер алерт.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK