Издвојуваме

7.000 годишна енигма на ретка изложба во Атина

Статуа со изглед на птица постара од 7.000 години, која многу години ги збунува грчките археолози, се појави на ретките прилози во Националниот археолошки музеј во Атина. Наречена “енигма од 7.000 години”, 36 см гранитна […]

Интересно со Опсервер

По две одложувања, Израел конечно го тестираше против-балистичкиот ракетен систем Arrow-3

По две претходни одложувања, Израел го тестираше против-балистичкиот ракетен систем Arrow-3 во раните утрински часови на 19-ти февруари. Израелската ракетна одбрана во соработка со американската агенција за ракетна одбрана спроведе тестирање на полигон во централен […]

Интересно со Опсервер

Е типов е фраер!

Можеби мислите дека сте кул, но никогаш нема да бидете толку кул како овој монголски овчар со неговиот АК-47 и неговото милениче – снежен леопард.