Македонија

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС: ЛИЛЈАНА ТАНГИ ПРОГЛАСЕНА ЗА МАКЕДОНСКИ СЕНАТОР!

12 март 2018 година, Париз, Франција – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) ја награди на Лилјана Танги со највисокото светско семакедонско признание, почесната титула МАКЕДОНСКИ СЕНАТОР. Лилјана Танги е првата француска пратеничка со македонско потекло. Родена […]