Вести

86 милиони евра од ЕБОР за реконструкција на 400 километри регионални и локални патишта

26 февруари 2018, Лондон – Преку 400 километри регионални и локални патишта ќе бидат реконструирани со средства во износ од 86 милиони евра кои Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и ги додели на […]

Свет

Давос: Трансформација на глобалните финансии

Појавата на нови технологии и зголемувањето на геополитичките тензии, првенствено помеѓу Кина и Америка, има масовна, темелна и радикална реконструкција на глобалната финансиска индустрија како една од последиците. Се повеќе и повеќе прашања се слушаат […]