Д-р Митов: Слабеењето, според мене, не е само физички процес


Слабеењето, според мене, не е само физички процес.

Тоа е процес на трансформација.

И за да биде потполна таа трансформација треба да биде и ментална, па ако сакате и духовна.

Многу пати вишокот килограми се само врвот на сантата мраз. Тие се само последица.

Што има подолу, ќе разбереме само ако го слушаме нашиот САМОРАЗГОВОР.

Како зборуваме со самите себе? Се охрабруваме ли? Се подготвуваме за успех или за неуспех?

НИКОЈ ДОСЕГА ВО ИСТОРИЈАТА НА ЧОВЕШТВОТО НЕ УСПЕАЛ ВО НЕШТО, А ПРИТОА ДА СИ ВЕЛЕЛ: НЕМА ДА УСПЕАМ!

Слушајте го својот саморазговор, тој ќе ве доведе до изворот, до почетокот на тоа како го доживувате својот живот, до вашиот СВЕТОГЛЕД.

А токму кај светогледот започнува приказната на потполната трансформација.

Секое утро е почеток! Нека е и денешново!

Д-р Митов

Вести

Почна средбата меѓу Заев и Мицкоски на која ќе се решава судбината на СЈО

Во Собранието почна средбата меѓу премиерот и лидер на СДСМ Зоран Заев и претседателот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на која ќе се обидат да најдат решение за Законот за јавно обвинителство, а со тоа […]

Вести

ОЈО испрати допис до СЈО за преземање на предметите

Основното јавно обвинителство испрати допис до Специјалното јавно обвинителство во врска со преземањето на предметите, потврдија попладнево од ОЈО. Дописот за преземање на предметите следува по неодамнешното известување што од притвор го испрати специјалната јавна […]

Вести

Разрешен Јово Вангеловски, за в.д. претседател на Врховиот суд избран Фаик Арслани

Судскиот совет на денешната седница го разреши Јово Вангеловски од функцијата претседател на Врховниот суд. Одлуката за разрешување од позицијата во највисокиот суд и судија во Врховниот суд е поради нестручно и несовесно постапување. За […]