Д-р Митов за нивото на Д витаминот во крвта


На сликата, извадок од научна студија за нивото на витамин Д во крвта, по месеци.Јануари, февруари и март, вообичаено, се особено критични за ниски нивоа на витамин Д.

Според некои научници, честите инфекции токму во овие три месеци, како и ширењето на грипот – може да се должат ТОКМУ на ниското ниво на витамин Д.

Напиша на својот фејсбук профил Д-р Александар Митов: