Владата го именува Владо Бучковски за специјален претставник за Бугарија


Владата на денешната седница го именува Владо Бучковски за специјален претставник за Бугарија, потврди за МИА владиниот портпарол Душко Арсовски.Бучковски е универзитетски професор и поранешен премиер и министер за одбрана.