ЕВН – Известување за планирани прекини 26.02.2018


Екипи на ЕВН Македонија, на 26.02.2018 год. поради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енерија, ќе работат на реконструкција и модeрнизирање на дистрибутивната мрежа, поради што без снабдување со електрична енергија ќе останат населените места на следните локации:

• КЕЦ Кавадарци – во период од 10:00 – 13:30 – без електрична енергија ќе останe дел од ул. 25-ти Мај
• КЕЦ Кавадарци – во период од 08:00 – 10:00 – без електрична енергија ќе остане Дел од ул. Цано Поп Ристов и пазариште
• КЕЦ Скопје Аеродром- во период од 08:30 – 15:00 – без електрична енергија ќе остане Лисиче: ул.Горноврановска
• КЕЦ Гостивар- во период од 09:30 ч – 15:30 ч без електрична енергија ќе остане с.Беловиште ( област Лопушник)
• КЕЦ Тетово – во период од 09:00 ч – 12:00 ч без електрична енергија ќе остане дел од потрошувачите во с.Слатино (покрај патот кон Јажинце)
• КЕЦ Штип – во период од 09:30 ч – 14:00 ч без електрична енергија ќе остане нас.Баби, ул.Кирил Пејчиновиќ
• КЕЦ Делчево – во период од 12:00 ч – 13:00 ч без електрична енергија ќе остане Берово: дел од ул Велко Влаховиќ и Борис Кидрич
• КЕЦ Скопје Ѓорче Петров – во период од 09:00 ч – 15:00 ч без електрична енергија ќе остане Скопје-Шуто Оризари: Дел од ул.Пелагонија

Бизнис

Протест и почеток на штрајк на вработените во прилепски „Еурокомпозит“

Шеесетината вработени во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ повторно се собраа на протест пред фабриката, прекинувајќи ја работата и барајќи си ги своите права. Тие велат дека сѐ уште не ги зеле сите плати за повеќе […]

Вести

Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за иницијативата по членот 353, став 5 од КЗ

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената […]

Бизнис

Бензините поевтинуваат половина денар

Бензините поевтинуваат половина денар од ноќеска на полноќ, а кај  дизелот нема промена на цената, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ). Новата цена на Еуросупер БС 95 ќе изнесува 68 денари за литар, Еуросупер […]