Почувствуван послаб земјотрес утринава во Скопје


Утринава е почувствуван послеб земјотрес во Скопје. Според ЕМСЦ (Европско Медитеранскиот Сеизмолошки Центар) кој пренесува податоци во реално време земјотресот е со магнитуда од 2,3 степени според Европската макросеизмичка скала.Извор: EMSC