Земјотрес почувствуван во Македонија


Земјотрес се почувствува во Македонија. Потресот со јачина од 3,9 степени според Рихтер бил почувствуван во Стар Дојран. Епицентарот е на 14 километри јужно од Стар Дојран.


 

Потресот бил на длабочина од пет километри.

Минатата недела имаше потреси од 2 степени почувствувани во Скопје.