Започна координативниот состанок за предлозите на Нимиц


Државно политичкиот врв, вечерва, во Клубот на пратеници ќе разговара за предлог рамката која Нимиц му ја предложил на Премиерот Заев.Предлог рамката од Нимиц има за цел решавање на долгодишниот проблем со Грција околу името на нашата земја и нација.

На состанокот што се одржува на инцикатива на МНР присуствуваат премиерот Зоран Заев, Никола Димитров, Бујар Османи, Радмила Шеќеринска, Али Ахмети и Хриситијан Мицкоски.

Што се содржи таа рамка и кој е предлогот останува да видиме…