ЕВН – Известување за планирани прекини во СКОПЈЕ и ТЕТОВО за 14.02.2018Екипи на ЕВН Македонија, на  14.02.2018 год. поради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енерија, ќе работат на реконструкција и модeрнизирање на дистрибутивната мрежа, поради што без снабдување со електрична енергија ќе останат населените места на следните локации:


 

 

  • КЕЦ Тетово – во период од 09:00 – 11:00 – без електрична енергија ќе остане Погон Згими, Погон Микели, Млекара Алпи, Рофикс, Ренова, с.Џепчиште, с.Сетоле, с.Једоарце, с.Отуње, с.Непроштено, ТС Деребој 6 (делот кај автопатот)
  • КЕЦ Тетово – во период од 11:00 – 13:00 –  без електрична енергија ќе останат ТС Штала,ТС Евро компани, с.Фалише, с.Сараќино,ТИРЗ
  • КЕЦ Тетово – во период од 13:00 – 15:00 – без електрична енергија ќе остане населба Циглана,населба Дреновец,с.Порој,ХЕЦ Брза Вода,с.Ѓермо, Макпетрол Силоси,ул.Фуштанска, дел од ул.Љ.Б.Пиш, ТС Гранит, ТС Бетон
  • КЕЦ Ѓорче Петров – во период од 10:00 ч – 12:30 ч без електрична енергија ќе остане Карпош: дел од ул. Кичевска околу бр. 27
  • КЕЦ Ѓорче Петров – во период од 10:30 ч – 12:00 ч без електрична енергија ќе остане Карпош: Ул.Ангел Динев бр.3А и 3Б и ул.Кленоец бр.48
  • КЕЦ Васил Главинов – во период од 09:00 ч – 14:30 ч без електрична енергија ќе остане Сингелиќ: дел од ул. Алија Авдовиќ, дел од ул. Сава Михајлов, дел од ул. Константин Петковиќ, дел од ул. Роман Каскалиевиќ, околу основно училиште 25-ти Мај, дел од ул. Спиро Црне, дел од ул. Трајко Китанчев, дел од ул. Методија Андонов Ченто, дел од ул. Срекќо Пужалка, околина на амбуланта Зем Зем
  • КЕЦ Васил Главинов – во период од 09:00 ч – 10:00 ч без електрична енергија ќе остане Чаир: ул. Ресенска бр.4 влез 1