Десет сообраќајни незгоди во текот на вчерашниот ден на подрачјето на град Скопје


Во текот на вчерашниот ден (01.02.2018 година), на подрачјето на Сектор за внатрешни работи Скопје се случиле 10 сообраќајни незгоди од кои една со тешки телесни повреди, шест со телесни повреди и три со материјална штета. При сообраќајните незгоди едно лице се здобило со тешки телесни повреди а осум со лесни телесни повреди. Од преземените мерки и активности констатирано е дека 16 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената, а 17 возачи се исклучени од сообраќајот бидејќи го управувале возилото без да се стекнат со право за управување на моторно возило. Поради истечена важност на сообраќајната дозвола од сообраќај се исклучени девет возила. Исто така санкционирани се четворица возачи кои ја поминале крстосницата на црвено светло како и еден возач којшто не дал првенство на минување. Во текот на изминатиот ден издадени се 66 мандатни платни налози,  додека 74 возила се подигнати со “Пајак”.