ВМРО-ДПМНЕ: Наместо европско општество, Владата гради апартхејд


Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на изјавата на Заев - МИА

 


 

Наместо европско општество, Владата гради апартхејд

Едно општество за сите не се гради со етничка исклучивост. Мерката на владата на Заев не само што е деградирачка туку е и дискриминаторка кон останатите граѓани. Наместо европско општество, Заев гради апартхејд.

Субвенционирањето на приватни компании за вработување по етнички клуч е апсолутно неприфатливо. Компаниите не треба да се делат по тоа кого вработуваат.

Наместо политика на апартхејд, Владата нека почне да води европски политики. Нека ги тргнат главите од тендери и криминални пари, и нека гледаат да сработат барем нешто за граѓаните на Македонија.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ