Полицискиот час во Франција недоволна мерка за сузбивање на Ковид-19


– Полицискиот час што беше воведен пред 12 дена во Франција не е доволен за забавување на ширењето на коронавирусот. Тоа го соопшти на на денешната прес-конференција пoртпаролот на француската влада Габриел Атал.Тој потврди дека се разгледуваат различни сценарија – од продолжување на тековниот полициски час до воведување на ново строго „заклучување“ во државата.