НАСА објави нови снимки од Месечината

По неколку неуспешни обиди, НАСА ја лансираше својата мегаракета до Месечината, од „Кејп Канаверал“ на Флорида (САД), на 16 ноември.

Претставници на НАСА велат дека тимовите на мисијата „Артемис 1“ се задовилни од однесувањето на вселенското летало „Орион“ на патот кон орбитата на нашиот природен сателит и се воодушевени од сликите од вселената.

Вселенското летало со помош на тн. транслунарна инјекција, успешно се движи кон Месечината.

Facebook
Twitter
LinkedIn