Кримскиот мост успешно тестиран (ВИДЕО)


Автопатот на Кримскиот мост е подготвен за употреба и експлоатација. Повеќе недели по ред, градежни инженери извршија различни тестирања на мостот и на неговите делови. Интересно е да се види како се тестираат различни сценарија со неколку камиони чија што тежина надминува 35 тона!


 

Иако планот за пуштање во употреба на мостот беше да биде отворен за сообраќај во декември 2018-та, истиот е завршен неколку месеци порано и ќе биде отворен во мај.

Погледнете како се одвиваше тестирањето: