Вести

Дефинирани областите од земјоделството кои ќе се финансираат со 15 милиони евра од ИПА 2019

За финансирање на земјоделството во Македонија преку Инструментот за претпристапна помош на Европската унија ИПА 2019 ќе добие 15 милиони евра. Секторската работна група во која што членуваат претставници од МЗШВ, од Делегацијата на ЕУ, […]

Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Земјоделците, како и сите граѓани во државата се излажани од власта

Продолжува безидејноста на СДСМ, која се сака да се покрие со празни флоскули, лаги и манипулации. Земјоделците, како и сите граѓани во државата се излажани од власта. Нема зголемување на субвенциите, туку истите се помали […]