Вести

Заев: Законот за јазици треба да се донесе оваа недела

Во врска со прашањето за законот за употреба на јазиците, премиерот Заев соопшти дека дебатата за законот е отворена веќе 9 месеци и дека е време оваа недела да се донесе, затоа што претставува реална потреба […]

Новости

Став: ГРАЃАНСКИ ВОДИЧ НИЗ  ЛАВИРИНТИТЕ  НА  НЕУСТАВНОСТА НА ЗАКОНОТ ЗА УПОТРЕБА НА ЈАЗИЦИТЕ 2018 (3 дел)

НЕУСТАВНОСТ БР 3: НЕМАЊЕ ПРАВЕН ОСНОВ ЗА ЗУЈ 2018 КАКО ПОСЕБЕН И СПЕЦИЈАЛЕН ЗАКОН ЗА УПОТРЕБА НА ЈАЗИЦИТЕ ОД АСПЕКТ НА ПРАВНАТА СИСТЕМАТИКА ( И  ПО РАМКОВНИОТ ДОГОВОР И ПО УСТАВОТ) Во воведот на ЗУЈ […]

Вести

СИТЕ ДОКАЗИ ПРОТИВ НЕУСТАВНИОТ, КРИМИНАЛНИОТ И ШОВИНИСТИЧКИ Закон за употреба на албанскиот јазик!

Една од најактуелните теми во последниот период е Законот за употреба на албанскиот јазик. Предлагаме да ја гледате емисијата за да го чуете експертското мислење, поткрепено со факти и аргументи, на еден од најголемите експерти […]