Вести

СИТЕ ДОКАЗИ ПРОТИВ НЕУСТАВНИОТ, КРИМИНАЛНИОТ И ШОВИНИСТИЧКИ Закон за употреба на албанскиот јазик!

Една од најактуелните теми во последниот период е Законот за употреба на албанскиот јазик. Предлагаме да ја гледате емисијата за да го чуете експертското мислење, поткрепено со факти и аргументи, на еден од најголемите експерти […]

Интересно со Опсервер

Напуштениот затвор Карабанчел во Мадрид – изграден од сопствените затвореници

Затвор изграден од сопствените затвореници. Звучи иронично, нели? Луѓето може да мислат дека градителите го познаваат одвнатре и однадвор, но не е така. Тоа беше начин да се испрати порака. Заради тоа што затворениците го […]

Издвојуваме

ЕКСКЛУЗИВНО: Турција го бомбардираше аеродромот што го користат американските воздухопловни сили во Сирија

АФРИН, Сирија – Турција, пред само неколку минути, ја започна својата инвазија врз Кантон Африн во северна Сирија за да ги победи курдските сили кои ја контролираат областа. Претходните денови од инвазијата, турската војска и […]

Интересно со Опсервер

Подземен голем ѕид – во случај на нуклеарен холокауст

“По наредбите на Мао Це Тунг, се родил подземен град, веднаш под Пекинг. Тој бил изграден за да собере милиони луѓе и да ги спаси од катастрофалниот ефект на нуклеарната војна. И сето тоа се […]