Политика

Државниот секретар Виктор Димовски на средба на Мешовитата македонско-косовска експертска комисија во Приштина

Државниот секретар во Министерството за надворешни работи, Виктор Димовски, ја предводеше македонската делегација на состанокот на Мешовитата македонско – косовска експертска комисија за отворање на нов Заеднички граничен премин наменет за меѓународен патен сообраќај “Белановце […]

Македонија

Средба на МНР Димитров со Амбасадорот на Кралството Норвешка, Арне Санес Бјорнстад

Норвешка ја поддржува Македонија на нејзиниот пат кон членство во НАТО и ЕУ Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, денеска одржа средба со амбасадорот на Кралството Норвешка во Република Македонија, Арне Санес […]